×
 

AcadeMedia vald som leverantör för privat Jobbförmedling.

I ett pressmeddelande säger AMS-chefen Bo Bylund. Det är ett intressant försök. AMS får möjligheten att komplettera den offentliga Arbetsförmedlingen med andra aktörer, som ska underlätta för arbetslösa att snabbare komma ut i arbete. Hela försöksverksamheten kommer att utvärderas av Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.

- Det här känns spännande. Vi har lång erfarenhet av samarbete med AMS. Vi får vara med och utnyttja vår erfarenhet och använda våra metoder mot målgrupper som är kända av oss. Genom att satsa mycket resurser på de arbetssökande kan vi bli en intressant partner för arbetsgivarna. Att vara med i försöksverksamheten ger oss goda möjligheter att vara med på en eventuellt framtida avreglerad marknad, säger Jonas Johansson VD för AcadeMedia Eductus.

Avtalsperioden för försöksverksamheten är 2007-07-15 till 2008-03-31. Avtalet beräknas vara värt ca 10 mkr för AcadeMedia Eductus AB.

Privat jobbförmedling skall ta emot arbetslösa som antagit erbjudandet att tas in hos en privat jobbförmedling och se till att arbetslöshetsförsäkringens villkor uppfylls. Det innebär bl. a. att den arbetslöse ska vara aktivt arbetssökande.

AcadeMedia Eductus jobbförmedlings matchning bygger på tre steg för att nå resultat:

- Utmana den arbetssökande att hitta en arbetsgivare med anställningsbehov.
- Få den arbetssökande att ta jobbet genom att identifiera drivkraften och motivera.
- Genom uppföljning med en jobbcoach ute hos arbetsgivare se till att den arbetssökande behåller sitt jobb.