×
 

AcadeMedia startar ny undersköterskeutbildning i Dalarna

– Inom kort startar vi den flexibla Omvårdnadsutbildningen, som följer gymnasiets läroplan, på heltid. Efter studierna är deltagarna färdiga undersköterskor, säger Annika Mikkilä, produktionschef på AcadeMedia Eductus i Västerås.

Affären är ett resultat av AcadeMedias satsning på en etablering i Dalarna. Utbildningen påbörjas inom kort i samarbete med Länsarbetsnämnden och Arbetsförmedlingarna.

– Det finns flera orsaker till att vi tog hem avtalen. En av dem kan vara att vi tidigare drivit Deltidshuset i Hedemora med bland annat Omvårdnadsprogrammet. Länsarbetsnämnden var nöjd med vår insats, säger Annika Mikkilä.

Exempel på områden som ingår i Omvårdnadsutbildningen är hälso- och sjukvård, social omsorg och psykiatri. Under utbildningens 44 veckor ingår även arbetsplatsförlagd praktik i sjukvården.

– Behovet av personal kommer att bli stort inom vårdsektorn de kommande åren, främst på grund av den höga medelåldern som nu råder. Det är därför viktigt för oss att kunna erbjuda yrkesutbildningar som leder till arbeten, säger Olof Ahlmark på AcadeMedia Eductus.

– Vi räknar med att kunna utbilda ett 130-tal nya undersköterskor till länet under det kommande året. Vår målsättning är att få en stor bredd bland deltagarna med både kvinnor och män och personer från andra kulturer och i olika åldrar till vår utbildning, säger Olof Ahlmark.