×
 

AcadeMedia etablerar sig i Tyskland

 – Det här visar att vår skandinaviska modell för förskoleverksamhet är attraktiv även i andra länder, säger Marcus Strömberg, VD för AcadeMedia.AcadeMedia köper samtliga aktier i Joki Kinderbetreuung av de två ägarna Uwe Heddendorp, som grundade Joki, och Dagmar Nietzer. Båda blir nu aktieägare i AcadeMedia AB, och kommer att stanna kvar inom företaget som ansvariga för AcadeMedias tyska verksamhet.

Ambitionen nu är att utöka Jokis verksamhet i och runt München. Det kommer att ske både genom att etablera fler Joki-förskolor, och genom att etablera AcadeMedias befintliga norska förskoleverksamhet, Espira, på den tyska marknaden.

– Steget ut i Europa är både spännande och inspirerande. Vi kommer att kombinera Jokis tyska förskolekoncept med våra egna nordiska erfarenheter för att bygga en framgångsrik förskoleverksamhet även i Tyskland, säger Marcus Strömberg.

Joki har idag över 170 anställda på sju förskolor, förskolorna har totalt cirka 450 barn i åldrarna sex månader till sex år.

– Redan när vi möttes första gången insåg vi att ser på samma sätt på hur vi ska driva förskolor. Vi har båda höga krav på den pedagogiska kvaliteten i verksamheten och på en god, utvecklande personalpolitik. Vi ser en stor potential i kombinationen av skandinaviska erfarenheter och våra tyska bildningsplaner, säger Uwe Heddendorp.

Inom ett par år kommer Joki att driva förskolor under två varumärken, Joki och Espira.

– Det ska bli väldigt roligt att etablera Espira i Tyskland. Det skandinaviska sättet att se på förskolor kommer att utveckla oss, och våra mycket engagerade medarbetare kommer att kunna utveckla hur vi arbetar inom hela Academedia-gruppen, säger delägaren Dagmar Nietzer.

För mer Information 
Marcus Strömberg, VD AcadeMedia genom Niklas Ahlgren, presskontakt. Niklas.ahlgren@academedia.se eller 070 755 04 15 
Uwe Heddendorp, grundare och VD, Joki Kinderbetreuung, +49 89 20 18 43 31 13 
Dagmar Nietzer, grundare och VD, Joki Kinderbetreuung, +49 151 22 66 16 79

Om AcadeMedia 
AcadeMedia är Skandinavien största utbildningsföretag och skapar möjligheter för människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Våra 12 000 medarbetare på drygt 500 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningsenheter har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 140 000 barn, elever och deltagare som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål och når sin potential.

Om Joki Kinderbetreuung 
Joki har sju tvåspråkiga förskolor i München med totalt 450 barn, de yngsta är sex månader, de äldsta är sex år. Alla barn deltar i den tvåspråkiga verksamheten och föräldrar kan välja mellan språkkombinationerna tyska/engelska och tyska/spanska. Joki bidrar till att utveckla barn till positiva, självsäkra och självständiga individer.

Jokis uppdrag är att ge föräldrar möjligheten att kombinera arbete med ett gott föräldraskap. Med en kärleksfull barnomsorg i kombination med generösa öppettider och god service underlättar Joki livet för arbetande föräldrar.

AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas i hela utbildningskedjan. Våra 12 000 medarbetare på drygt 500 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningsenheter har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 140 000 barn, elever och deltagare som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål.

Alla som valt oss ska få de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential och vi ger garantier när det gäller utbildning, kvalitet, öppenhet och trygghet.

Vi är Skandinaviens största utbildningsföretag – vår storlek skapar trygghet och stabilitet.