×
 

15 av AcadeMedias lärare utnämnda till Årets lärare i sin kommun      

Sveriges elever lyfter varje år fram sina bästa lärare genom att nominera dem till utmärkelsen Årets lärare. Av tusentals nominerade lärare från hela Sverige har 175 lärare nu fått utmärkelsen Årets lärare i sin kommun. Inte mindre än 15 av dessa prisade grundskole- och gymnasielärare arbetar på AcadeMedias skolor.

Anki Johansson från Innovitaskolan Östersund är utnämnd till Årets lärare i Jämtland 2021.

AcadeMedias pedagoger som fått utmärkelsen Årets lärare i sin kommun är:

Nomineringarna från eleverna visar vilken stor roll en lärare spelar för elevernas personliga och akademiska utveckling. 

– Våra lärare är det viktigaste vi har. Det finns en enorm kraft i Sveriges lärarkår och jag blir genuint glad att så många av eleverna som går i en AcadeMedia-skola tagit chansen att hylla sina lärare genom alla fina nomineringar. Det visar på det viktiga arbete som görs varje dag av lärare och elever tillsammans, säger Jens Eriksson, chef för AcadeMedias grund- och gymnasieskolor.

Årets lärare i Jämtland, Västernorrland, Östergötland och Örebro län

Fyra av AcadeMedias lärare fick även utnämningen Årets lärare i sitt län. Anki Johansson från Innovitaskolan Östersund är Årets lärare i Jämtland, Peter Gabert från LBS Linköping är Årets lärare i Östergötland, Carl Magnus Windén på Klara Teoretiska i Sundsvall är Årets lärare i Västernorrland och Lovisa Viktorin på Pops Academy är Årets lärare i Örebro län.

Anki Johansson, lärare i svenska, SO och engelska på Innovitaskolan Östersund (tidigare Friggaskolan), är glad över utmärkelsen Årets lärare i Jämtland:

– Att bli nominerad till "Årets bästa lärare" är självklart en ära . Att det dessutom kommer från mina elever gör det ännu mer speciellt, jag kan inte tänka mig något finare. Lärargalan är ett oerhört viktigt initiativ eftersom den belyser och lyfter fram lärarens roll och förmedlar en positiv syn på yrket. Det leder förhoppningsvis till att fler inspireras till att söka in till lärarutbildningen, säger Anki Johansson.

Med länspriset kvalificerar sig Anki Johansson tillsammans med de andra läns-vinnarna till finalen av Årets lärare. Motiveringen från hennes elev på skolan lyder:

Min lärare är den bästa för att hon hjälper allt och alla. Hon stärker vårt självförtroende i klassen som personer. Hon kommer på roliga och nya sätt att lära oss på. Hon är den bästa läraren för att hon vill att alla i klassen ska må bra och att man ska ha så stora möjligheter till att lära sig så mycket som möjligt. Hon hjälper även vår klass att bli en stark och snäll klass tillsammans. Hon får oss att våga vara oss själva. Det är därför jag vill att vår bästa Anki ska vinna detta pris.

Lärargalans TV-program och final visas den 10 november

Lärargalans program leds av Mark Levengood i Sjuans tv-kanal den 10 november kl 20.00. Då utnämns Årets gymnasielärare, Årets högstadielärare, Årets mellanstadielärare och Årets ledstjärna 2021.

Läs alla motiveringar och nomineringar på hemsidan för Lärargalan.