×
 

Sven Gratzl, regionchef på Matchning & Utveckling, berättar

“Att jobba tillsammans med så många kompetenta och engagerade människor gör det lätt att vilja gå till jobbet varje dag.”
Porträtt på Sven Gratzl

Min bakgrund är från hotell- och besöksnäringen. Jag började arbeta på Eductus för snart 20 år sedan. Mitt första uppdrag handlade om att projektleda en arbetsmarknadsutbildning inom Hotell och restaurang, 10 år senare fick jag rollen som områdeschef och idag är jag regionchef för Matchning & Utveckling. 

Jag har en stark och positiv drivkraft att bidra till samhällsnyttan. Det känns fantastiskt att få arbeta med något så värdefullt som att vara med att föra individer framåt. Att jobba tillsammans med så många kompetenta och engagerade människor gör det lätt att vilja gå till jobbet varje dag. Kan vara en klyscha, men vi gör verkligen skillnad och det är oerhört motiverande. 

Vi står stadigt tillsammans och vi vill också utvecklas tillsammans

Jag uppskattar hur vi tillsammans hanterar utmaningar och vårt lösningsfokuserade förhållningssätt. Det är ett väldigt omväxlande arbete och det finns ett fantastiskt engagemang för att gemensamt skapa resultat.

Matchning & Utveckling är ganska nytt i AcadeMedia. Arbetsmarknadspolitiken går åt ett tydligt håll, vi behöver rusta och matcha arbetssökande som står långt från arbetsmarknaden. Genom att skapa en verksamhet som tydligt talar om vilka vi är och vad vi gör både attraherar vi deltagare och skapar samarbeten med företag som har rekryteringsbehov. Vår vision är: Alla kan ta ett jobb! 

Jag är stolt över hur vi arbetade när vi tillsammans med medarbetare från olika delar av AcadeMedia skapade Matchning & Utveckling. Tillsammans med AcadeMedia Academy genomförde vi bland annat ett stort värdegrundsarbete där medarbetare var med och bidrog med tankar och idéer. Det gör att vi står stadigt tillsammans och vi vill också utvecklas tillsammans!