×
 

Erik Isakson, skolchef på NTI Gymnasiet, berättar

Att få leda rektorer är nog det mest spännande jag gjort i min karriär. Jag har arbetat som lärare, rektor och skolchef 14 år, i både svensk och norsk skola. Jag började som biträdande rektor i AcadeMedia 2015, några år senare blev jag rektor och idag arbetar jag som skolchef för nio av NTI Gymnasiets 29 skolor.
Porträtt på Erik Isaksson

Jag har alltid haft som drivkraft att bidra till att elever ska få möjligheten att lyckas. Som skolchef innebär det att hela tiden driva utvecklingen av våra verksamheter för att eleverna ska nå sina mål. Jag har också samma inställning till medarbetare, att de ska få chansen att nå sin fulla potential. 

I övrigt motiveras jag av att alltid göra saker lite bättre och att hela tiden ha modet att tänka i nya banor. Därför uppskattar jag möjligheten att arbeta med frågor som handlar om hur vi skapar en bättre, mer givande och effektiv undervisning.

För oss är det viktigt att hela tiden försöka tänka nytt för att kunna förbättra inte bara våra skolor utan också vara med och bidra till att förbättra hela skolsverige.

NTI gymnasiets ledord är att framtidens innovationer börjar här, och vi har ett starkt utvecklingsdriv genom hela organisationen. För oss är det viktigt att hela tiden försöka tänka nytt för att kunna förbättra inte bara våra skolor utan också vara med och bidra till att förbättra hela skolsverige. 

I min ledarutveckling har jag haft möjlighet att bland annat delta i AcadeMedias mentorsprogram för seniora chefer. Det var en insats som betydde mycket för mig. Med hjälp av min mentor fick jag möjligheten att förstå mer om möjligheterna inom AcadeMedia. Jag växte också som ledare och fick fler perspektiv, vilket jag tror har bidragit till min utveckling. Det är otroligt viktigt att kunna få möjligheten att få utvecklas inom organisationen man arbetar i.