×
 

Skolluncher för AcadeMedias gymnasieeleverElever på flertalet av AcadeMedias gymnasieskolor får nu möjlighet att beställa och hämta färdigpackade, kylda lunchrätter två gånger i veckan, med hjälp av en helt ny bokningstjänst. Denna månad startade leveranserna av skolmat i bland annat Göteborg, Kristianstad, Malmö, Nacka, Sollentuna och Örebro. 

— Det känns fint att vi nu kan komplettera distansundervisningen med bra skolmåltider. Vårt bokningssystem gör det möjligt för eleverna att hämta skolluncher två gånger per vecka. Ett plus är större valfrihet för våra elever som nu kan välja sina rätter när de bokar. Nu jobbar vi hårt för att elever på ännu fler skolor ska få denna möjlighet, säger Rickard Lundberg, måltidsansvarig på AcadeMedia. 

Totalt har än så länge drygt 20 000 av skolkoncernens 35 000 gymnasieelever fått erbjudande om att boka och hämta skolluncher. Elever som har lång resväg kan hämta alla veckans fem rätter en av dagarna. De kan också skicka en förälder för att hämta matlådorna om de själva har svårt att hinna.

Eleverna på AcadeMedias fem skolor i Nacka - Sjölins, Rytmus Musikgymnasium, NTI Gymnasiet, Designgymnasiet och Praktiska Gymnasiet - hämtade i måndags för första gången sina förbokade skolluncher i Kunskapsgallerian i Sickla. 

— För våra elever har det här varit en mycket viktig faktor för att få distansundervisningen att fungera ännu bättre. Igår var jag med vid utdelningen av mat och det fungerade väldigt väl. Vi mötte många glada och nöjda elever, säger Ingrid Crabo, rektor för Sjölins Gymnasium i Nacka. 

AcadeMedias matleverantörer har fått ställa om såväl produktion som sättet maten distribueras till eleverna för att få det nya systemet på plats. 

— Nu har vi möjlighet erbjuda skolmat trots att skolorna håller stängt. Vi möter många positiva elever och föräldrar vid utlämningen av matlådor och är glada för att kunna hjälpa till med bra mat även när eleverna är hemma, säger Christin Huber, vice vd på Campus by Eatery som levererar skolmat till AcadeMedias elever i Nacka. 

På AcadeMedia hoppas man att bokningssystemet även ska komma till användning den dag eleverna är tillbaka på skolan. 

— Jag vill ge en eloge till våra måltidsleverantörer som varit fantastiska i denna omställningsprocess. Denna snabba digitalisering hoppas vi i framtiden leder till mindre svinn och bättre hållbarhet, säger Rickard Lundberg.