×
 

Nya karriärvägar med Hermods yrkeshögskola

Sofia Härén har arbetat som journalist i 15 år och skrivit om bland annat miljö och hållbarhet. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för natur och växter och har nu valt att skola om sig till trädgårdsmästare på Hermods yrkeshögskola.

– Det är så kul att få arbeta med kroppen och lära sig om allt från beskärning av träd till hur du odlar grönsaker. Sen är det mycket teori om hur vi ska arbeta på ett miljömässigt hållbart sätt i trädgårdsbranschen. Något jag tycker är extra viktigt eftersom jag alltid varit intresserad av miljöfrågor, säger Sofia Härén.

Sofia Härén har arbetat som journalist i 15 år och skriver om bland annat miljö och hållbarhet. Hon har valt att kombinera sina studier på Hermods med en deltid på tidningen hon arbetar på. Hon beskriver det som hektiskt men roligt.

– Vi har lektioner ungefär tre dagar i veckan och resten av tiden är avsatt för självstudier. Jag valde Hermods eftersom att utbildningen har en så stor bredd och är placerad i Stockholm. En annan anledning var möjligheten till mycket praktik (LIA) och en snabbare väg ut i arbete.

Drömmer om att starta eget

Sofia Härén berättar vidare att hon ser fram emot att få arbeta med ett mer fysiskt arbete då hon började tröttna på att sitta framför en datorskärm. Hon har även börjat funderat på vad hon vill arbeta med som trädgårdsmästare när utbildningen är klar.

– Jag tycker det är väldigt intressant hur vi kan få friskare jord och klimatnytta genom hur vi använder komposter. En dröm skulle vara att starta ett eget företag som arbetar med kompostering och hur vi gör det på ett effektivare och mer hållbart sätt.

Läs mer om Hermods yrkeshögskola